Drobečková navigace

Úvod > Vzdělávání > Blog > Případová studie - Sdružení obcí povodí Stonávky

Případová studie - Sdružení obcí povodí Stonávky



Mikroregion Sdružení obcí povodí Stonávky je svazek 10 obcí, které společně vytvořily jedno z nejaktivnějších sdružení obcí v Regionu Beskydy. 

01 Cíle spolupráce

Sdružení obcí povodí Stonávky požadovalo vytvoření zcela nových webů jednotlivých obcí a jednoho hlavního webu pro Sdružení samotné. Jedná se o obce:

 

02 Implementace změn

Zaměřili jsme se zejména na:

  • vytvoření hlavního webu pro Sdružení,
  • vytvoření dílčích webů jednotlivých obcí Sdružení,
  • zachování podobné grafické linky napříč všemi weby,
  • vytvoření individuálních prvků jednotlivých webů,
  • propojení komunikace napříč všemi weby.
Stonávka.jpg

03 Výsledky a závěr

 

Po spuštění webů jsme zaznamenali okamžitý nárůst návštěvnosti, v současné chvíli se hlavní web těší z přibližně 270 návštěvníků měsíčně. Dále stránky splňují normy z hlediska legislativy a zabezpečení, což byl jeden z hlavních cílů modernizace obecních webových stránek. 
 
 
image (4).jpg
stonavka_analytika.jpg

Sdružení obcí povodí Stonávky

Je svazek obcí v okresu Frýdek-Místek, jeho sídlem jsou Třanovice a jeho cílem je spolupráce členů sdružení v oblasti rozvoje komunální sféry cestovního ruchu i ve všech ostatních oblastech působení obcí, a to na bázi vzájemně výhodné a nezištné spolupráce. Sdružuje celkem 10 obcí a byl založen v roce 1999.

Chci zvýšit návštěvnost svého webu

Antee icon.png

Spolupráce se společností Antee započala v roce 2020, kdy byly obce Mikroregionu Stonávka osloveny paní Lucií Jandíkovou s tím, že jejich webové stránky nesplňují platnou legislativu a zabezpečení. Tehdejší vedení obcí vědělo, že celková obnova webů je potřeba i kvůli jejich zastaralosti, ale teprve pohled odborníka na danou tématiku je přesvědčil a došlo na kompletní změnu.

Za všechny starosty musím ocenit profesionální přístup týmu Antee k samotné realizaci. Uměli odhadnout naše potřeby, rychle a pružně reagovali a výsledkem byly a jsou přehledné obecní webové prezentace, které splňují vše potřebné a zároveň je z nich zřejmá náležitost k našemu mikroregionu.

stonavka2.jpg

Naše spolupráce trvá i nadále a od té doby se zrealizovaly další projekty na obecních subjektech, a vždy k plné spokojenosti. Pravidelně jsme informováni o novinkách, možnostech rozvoje obecních webů, nové legislativě a také my se můžeme dle potřeby obracet na pracovníky společnosti, kteří pružně reagují.

V současnosti rozjíždíme další společnou aktivitu spojenou s jakousi automatickou komunikací akcí napříč všemi členskými weby, což má posílit ještě vyšší informovanost našich občanů o dění na Stonávce.

Chci věřit, že před námi a Antee stojí dalších mnoho let aktivní spolupráce.

S poděkováním,
Tomáš Tomeczek
starosta obce Řeka a předseda sdružení Mikroregionu Stonávka