Drobečková navigace

Úvod > Vzdělávání > Blog > Proč aktivovat dvoufázové ověření pro Google účet?

Proč aktivovat dvoufázové ověření pro Google účet?



Dvoufázové ověření.png
Takto vypadá výzva, která vám pravděpodobně přišla e-mailem.

Setkali jste se již s výzvou od Google, který vás vyzývá k aktivaci dvoufázového ověření, ale vy si nejste jisti, o co se jedná a jak s touto výzvou naložit? V následujícím článku se o tomto typu zabezpečení dozvíte více.

Dvoufázové (nebo také dvoufaktorové) ověření je jednou z dalších bezpečnostních funkcí, kterou pro své uživatele Google připravil. Hlavním důvodem, proč vás k aktivaci tohoto typu ověření Google vyzývá, je vaše ochrana, resp. ochrana vašeho účtu v Google Ads a všech vašich údajů v něm. 

Toto dvoufázové ověření je založené na ověření vaší identity pomocí dvou kroků

      • Zadání vašeho hesla do účtu v Google Ads
      • Ověření vaší identity (vyberete si jednu z možností):
        • pomocí kódu zaslaného na váš mobilní telefon
        • pomocí ověřovací aplikace Authenticator, která generuje jednorázová hesla
        • pomocí otisku prstu
        • pomocí fyzického klíče, který připojíte přes USB ve vašem počítači nebo pomocí Bluetooth

Více možností pro ověření vaší identity oceníte zejména na cestách nebo v jakékoliv situaci, kdy nemůžete pro ověření využít váš mobilní telefon. Jednotlivé možnosti můžete navíc mezi sebou libovolně kombinovat, a tím dosáhnout ještě vyšší úrovně zabezpečení účtu v Google Ads.

Co získáte aktivací dvoufázového ověření?

Tím nejhlavnějším přínosem je bezpochyby kvalitnější ochrana vašeho účtu. I když se někomu podaří získat vaše přístupové údaje, přes dvoufázové ověření se do vašeho účtu nedostane. 

 

 

zabezpeceni.png

Dvoufázové ověření vám poskytne ochranu také před phishingovými útoky, které jsou stále častější. Jedná se o takové útoky, kdy od vás útočníci pomocí podvodných e-mailů nebo webových stránek chtějí získat vaše citlivé údaje (přihlašovací údaje, hesla, čísla platebních karet apod.). Mnohdy bývají e-maily či webové stránky natolik důvěryhodné, že je obtížné odhalit, zda se jedná o podvod. V takovém případě výborně zafunguje právě dvoufázové ověření. Díky němu se do vašeho účtu zkrátka nedostane nikdo bez vašeho vědomí.

Váš účet v Google Ads obsahuje nesmírně citlivé údaje o vás, vaší reklamní kampani a v neposlední řadě také vaše platební údaje. Zajištěte si naprosté bezpečí aktivací dvoufázového ověření. Dvoufázové ověření zabere vždy několik vteřin, ale ochranu vašich údajů poskytuje velmi výraznou. Proto s jeho aktivací neotálejte příliš dlouho. Jak aktivaci provést se dozvíte v článku Zapnutí dvoufázové ověření.

Chcete-li v oblasti zabezpečení vašeho účtu poradit, jsme tu pro vás.
Kontaktujte naše konzultanty.